Alternatív gondolat

Alternatív gondolat

Facebook jövő - kitalált történet

De simán megtörténhet

2019. április 27. - Usulkjt001

Ez egy kitalált történet.

2023-at írunk.

Hősünk facebook fiókkal rendelkezik. Magyarországon épp nemrég vezették be a TTIP-et, ami soha nem látott nyomort okozott.

A főhős, akit nevezzünk az egyszerűség kedvéért Botondnak, ezen nagyon ki van akadva. De mivel itt már nem lehet normális életet élni elmegy az USA-ba dolgozni.

Viszont a facebookon elkeseredett dolgokat oszt meg privátban a barátaival. Elmondja, hogy az USA se az az álomország, aminek sokan hiszik.

A facebook elemzői szoftverei részletekbe menő pszichológiai profilokat készítenek a tagokról, minden privát beszélgetést eltárol és jó pénzért átad a Nemzetbiztonsági Tanácsnak. A Nemzetbiztonsági Tanács a profil alapján Botondot a rendszerre veszélyesnek találja. A NT elnöke elmegy az USA elnökéhez, akinek az Obama féle Patriot Act módosítás óta joga van bárkit kijelölni terroristának és azt a titkosszolgálatokkal eltetetni láb alól. Ráadásul a Nemzetbiztonsági Törvény szerint még csak el se bírálhatja, hogy a NT elnöke igazat mond-e. És intézkedik.

Szegény Botond így kerül egy New Yorki csatorna aljára, betontömbbel a lábán…..

A bejegyzés trackback címe:

https://altergondol.blog.hu/api/trackback/id/tr4214789020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása